Kunstijsbaan Gouweplein

Van 19 december 2017 t/m 3 januari 2018 zal er in hetzelfde pand als het Huis van Hoop (en Sinterklaas) in Winkelcentrum Gouweplein een indoor schaatsbaan worden opgebouwd.

Vlak voor kerst wordt een kerstevent georganiseerd, met aansluitend de indoor schaatsbaan. Het event en de schaatsbaan dragen bij aan een levendig centrum waar mensen samen komen en samen deelnemen aan activiteiten. Samen een sport beoefenen en er over napraten zorgt voor sociaal contact. Daarnaast zal een tijdelijk indoor schaatsbaan een boost geven aan het bezoekersaantal in winkelcentrum Gouweplein.

Om het project ‘van en voor Waddinxveners’ te laten zijn, wordt nog naarstig gezocht naar een vrijwilliger die de rol van ‘projectleider’ op zich wil nemen.

Bovendien geldt als uitgangspunt dat de schaatsbaan voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dat betekent lage tarieven voor de huur van schaatsen. Tegelijk wordt rekening gehouden met de zondagsrust. Dat wil zeggen dat op zondagen en feestdagen de schaatsbaan niet geopend zal zijn.